Hastanede gizli reklam modası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalbinde iki delik olan 4 aylık bebek hayata döndürüldü. Tıbbi vakalarla reklam yapılması yeniden gündeme geldi.

Özel hastanelerin, haber niteliği taşıyan olaylarda kendi reklamlarını yapmak için fotoğraflarda hastanenin adının da yer alması için çaba göstermesi moda haline geldi. İzmir'de bir hastanenin, geçen yıl ölü doğan yedizlerin ceninlerini adının yazdığı bir bezin üzerine sıralayıp fotoğraf çektirmesinin ardından, kalp ameliyatı olan 4 aylık bebeğin, reklam için kullanılması tartışmaya neden oldu. Bilecik'te yaşayan Şenay ile Kazım Tüzün çifti, 4 aylık kızları Elif Naz'ı, grip olduğunu sanarak doktora götürdü. Ancak bebeğin grip değil, kalp problemi olduğu ortaya çıktı. Elif Naz'ın, kalp damarlarının doğuştan ters olduğunu ve kalbinde de iki delik bulunduğunu belirleyen doktorlar, minik bebeği Bursa'daki özel bir hastaneye sevk etti. Hastanenin başhekimi de olan kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek ve ekibi, yaklaşık 7 saat süren ameliyatla, Elif Naz'ın kalp damarlarını değiştirdi ve kalpteki iki deliği de kapattı.

'Tam düzeltme'

Ameliyatla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sertaç Çiçek, ailesi tarafından hasta olduğu güne kadar sağlıklı olduğu sanılan Elif Naz'ın "transpozisyon'" denilen rahatsızlığı yaşadığını söyledi. Elif Naz'ın sağdan çıkması gereken damarının soldan, soldan çıkması gereken damarın da sağdan çıktığını anlatan Çiçek, "Bu durumda kalbi besleyen koroner damarlara da kirli kan gidiyor ve vücuda kirli kan pompalanmış oluyordu. Kalbin içinde ayrıca iki tane de büyük delik vardı. Bir de kapaklardan bir tanesi daralmıştı. Gerçekleştirdiğimiz ameliyat, 'Tam düzeltme ameliyatı' oldu" diye konuştu.

Nevresimli reklam

Elif Naz'ın yaşadığı sorunun en ciddi kalp sorunlarından biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sertaç Çiçek, ameliyatın, bebeğin kilosu ve yaşı itibariyle çok ciddi bir operasyon olduğunu, bu nedenle özellikli ve donanımlı ekipler tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Ancak bebeğin dağıtılan fotoğrafında, üzerindeki nevresimde hastane reklamının yer alması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber